30.11.2022.

Premijera dokumentarnog filma


U petak se održava premijera dokumentarnog filma "Skriveni pupoljci boljeg društva".


Dokumentarac koji je nastao kroz projekt „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“ tematizira zapošljavanje osoba s invaliditetom. Cijeli projekt provodi se s ciljem povećanja zapošljivostI ranjivih skupina kroz stvaranje preduvjeta za zapošljavanje osoba iz ranjivih skupina, prvenstveno osvještavanjem o važnosti socijalne uključenosti svih skupina jednog društva, jedne zajednice. Dodatno, posebna pažnja ide u smjeru smanjenja diskriminacije s obzirom na to da je prepoznata kao ozbiljna prepreka za socijalnu uključenost ranjivih skupina, posebice kroz zapošljavanje.


Kroz ovaj projekt provode se aktivnosti osnaživanja i pripreme ranjivih skupina za lakše zapošljavanje, aKtivnosti pripreme i osvještavanja poslodavaca o mogućnostima zapošljavanja ranjivih skupina te njihovo umrežavanje i potencijalno matchiranje. Educirat će se mentori i osigurati njihove plaće za praćenje osoba iz ranjivih skupina na posao kako bi im olakšali prilagodbu i pomogli u prilagodbi i savladavanju poteškoća u prvih nekoliko mjeseci zaposlenja. Nadalje, u sklopu ovog projekta izradit će se edukacijski kurikulum „Manager i management društvenog poduzeća“ te provesti edukacije budućih društvenih poduzetnika, provoditi radionice društvenog inoviranja te izraditi program djelovanja Social Impact HUBa. Uz sve to predviđeno je niz PR aktivnosti s ciljem osvještavanja o važnosti socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz medijsku kampanju, kratki dokumentarni film, video sadržaje, javne događaje, te suradnju sa influencerima.


Projekt, ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn, u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula.



Logo projekta


Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Istarske županije