Zamolba za donaciju

Poštovani/a,

svjesni teškoća i posljedica koje je donijela pandemija Covid-19, nadamo se da Vaša organizacija nije pretrpjela značajne posljedice iste te Vam se ovom prilikom obraćamo sa zamolbom za donaciju sredstava i/ili proizvoda i usluga iz Vašeg djelokruga rada u svrhu olakšavanja svakodnevnog života osobama s invaliditetom uz pomoć nabavke različitih pomagala koja nisu dostupna putem hzzo-a ili se na iste dugo čeka i davanja istih na korištenje bez naknade osobama s invaliditetom, svrhu podrške redovnom programu rada Društva multiple skleroze Istarske županije koji obuhvaća brojne aktivnosti iz područja zdravstva i socijalne skrbi usmjerene na podizanje kvalitete života oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.

Multipla skleroza je neizlječiva kronična, nepredvidiva neurološka bolest središnjeg živčanog sustava, koja za posljedicu ima teški invaliditet Najčešće obolijevaju osobe u dobi od 20-40 godina. Simptomi su različiti kod različitih ljudi, ali i kod jedne osobe tijekom života ovisno o tome koje je područje središnjeg živčanog sustava napadnuto. Simptomi uključuju djelomičnu ili potpunu paralizu, slabost, trnce, utrnulost, umanjeni osjet, slabu koordinaciju, umor, probleme s ravnotežom, vizualne poremećaje poput zamućenja, dvoslike, iskrivljenog vida ili nevoljnih brzih pokreta očiju, tremora, spasticiteta ili mišićne ukočenosti, nerazgovjetnog govora, probleme s crijevima i mjehurom, nesiguran hod i slično.

Društvo multiple skleroze Istarske županije je dobrotvorna humanitarna Udruga osnovana radi unaprjeđenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze sa sjedištem u Puli, registrirana 12. svibnja, 2004.g., čija je osnovna djelatnost socijalna skrb bez smještaja. Odgovorna osoba Društva je Predsjednica, Snježana Raić.

Putem različitih aktivnosti i usluga oboljelima olakšavamo prilagodbu na invaliditet i podižemo kvalitetu njihovih života kao i života njihovih obitelji.

O radu udruge možete pročitati i na našim stranicama http://www.dmsiz.hr i facebooku udruge http://www.facebook.com/multiplaskleroza.

U vjeri i nadi pišemo Vam ovo pismo kako biste nam pomogli u provođenju naših aktivnosti i ostvarivanju naših ciljeva jer i najmanja pomoć nama je najveća.

Unaprijed Vam zahvaljujemo i srdačno pozdravljamo,

DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE ISTARSKE ŽUPANIJE
Predsjednica Snježana Raić

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Istarske županije